Categorieën
Geen categorie

Waarom eten geen bijkomstigheid is

Getuigenis van meevechtende ouders die aangeven waarom de keuken zo belangrijk is.

Uit het leven gegrepen…
Getuigenissen brengen onversneden de noden die er zijn als je vecht voor je leven.  Ze schetsen de realiteit die superhelden en hun gezin doormaken en geven ook zeer gericht aan wat van tel is.
Foto hierboven: Lenn net voor hij ziek werd.

Totaal onverwacht (zoals natuurlijk bij iedereen die dit tegenkomt) werden ook wij meevechtende ouder van superheld Lenn.

Lenn is een heel sportieve, vrolijke puber van net 16, volop bezig met het levente ontdekken als er
begin februari 2019 een bottumor wordt ontdekt.

Uiteraard staat onze hele wereld op zijn kop, geen sport meer, niet meer naar school, geen feestjes meer, kortom Lenn’s ontdekkingstocht in het leven wordt even op pauze gezet.

Positief als Lenn is, beginnen we aan de behandeling… We worden op de hoogte gebracht van de bijwerkingen, haaruitval, vermoeidheid, geen eetlust en alles wat we erbij moeten nemen.

Toegegeven misschien hebben we wel het minst rekening gehouden met de verminderde eetlust maar al snel wordt duidelijk dat dit misschien nog wel het grootste probleem is.

We zijn nu 6 kuren verder en Lenn kan de aangebrachte plateaus zelfs niet meer zien of ruiken, eten meebrengen van thuis wordt ook moeilijk want dat ruikt anders dan vers eten. Zijn gewicht onder controle houden is een hele opdracht.

Thuis lukt het eten wel goed en kan onze held zelfs genieten van de warme maaltijden maar helaas volgen de kuren zo snel op elkaar dat het verloren gewicht niet tussentijds kan ingehaald worden dus…
Jawel, ook wij steunen dit prachtige initiatief !!!

Daisy P.

Help ons mee een keuken schenken aan de kinder oncologie afdeling te UZ Gent

Elke bijdrage maakt mee
het verschil! Samen lukt het ons ❤

Bekijk hier onze video

Geef een reactie