Het initiatief ging van start via Kim Milants:

Het initiatief SuperKrachtig Lekker is ontstaan uit mijn eigen parcours met onze dochter Jasmijn. Op 29 juni’17 kregen we het verschrikkelijke nieuws dat zij leukemie had. Sindsdien zijn wij met haar het gevecht aan het voeren.

Toen de hel losbarstte… vielen we met ons gat in de boter

We zijn enorm dankbaar voor de goede zorgen en de wijze waarop wij omringd zijn op de Kinder Hemato-Oncologie afdeling te UZ Gent. Deze ploeg verricht elke dag wonderen om de superhelden en -heldinnen die vechten voor hun leven te redden.

Omdat ik me al jaren ben aan het verdiepen in voeding en de impact dat deze heeft op ons lichaam was het voor ons als gezin een uitgemaakte zaak dat wij er alles aan zouden doen opdat Jasmijn ondersteund zou worden met vers bereide voeding. Met liefde gemaakt, want dat smaakt.

Het kan volgens ons geen toeval zijn dat Jasmijn door haar parcours gesparteld is met quasi geen complicaties. We geloven dat het kunnen blijven eten en de voeding zelf daar toch voor iets mee tussen zitten.

Het is maar door dit traject met haar te doorlopen dat we hebben kunnen vaststellen hoe essentieel gezonde en lekkere voeding wel is.

Wanneer ik afgelopen zomer terugblikte op onze route van één jaar kuren was er maar één iets waar ik mee bleef zitten… En dat is het hele voedingsaspect. Volgens ons een onderbelichte vorm van behandeling/ondersteuning en van grote waarde om deze superhelden en heldinnen bij te staan in hun gevecht.

Net omdat ik positief in het leven sta en probeer oplossingsgericht de zaken aan te pakken ben ik aan de slag gegaan. Ik liet mezelf toe om te dromen en ging in gesprek met de afdeling.

… Het resultaat: het initiatief SuperKrachtig Lekker.

Het toen nog idee werd voorgesteld aan de afdelingshoofd Professor Laureys op 7 november 2018 die het initiatief warm onthaalde. De ambitie was er om begin 2019 met dit prachtige initiatief van start te gaan. Het doet me veel plezier te kunnen melden dat wij opstarten te UZ Gent op vrijdag 18 januari 2019.