Categorieën
Geen categorie

SuperKrachtig Lekker maakt nu deel uit van vzw Kinderkankerfonds

vzw Kinderkankerfonds laat SuperKrachtig Lekker verderleven in een nieuw KKF project op lange termijn. De doelstellingen blijven grotendeels dezelfde omdat ook vzw Kinderkankerfonds overtuigd is van het belang van voeding als onderdeel van de therapie bij kinderen met kanker.

Voor meer informatie kan U terecht bij vzw Kinderkankerfonds op info@kinderkankerfonds.be of 09/430 01 10

Categorieën
Geen categorie

SuperKrachtig Lekker lanceert “Powah! – mondmaskers”

Na weken van lockdown kijkt iedereen uit naar het moment waarop de corona-maatregelen versoepeld worden en we opnieuw familie en vrienden mogen bezoeken, gezellig mogen neerstrijken op een terrasje en onze (enigszins verwilderde of verkleurde) haardos deskundig onder handen mogen laten nemen. Deze vrijheden, die vroeger de normaalste zaak van de wereld waren, staan nu hoog op ons verlanglijstje. 

Echter, ondanks ons verlangen om weer vrij buiten te mogen, is er toch een stemmetje in ons achterhoofd dat ons enthousiasme wat tempert.
Niet omdat het stemmetje tegen versoepeling is, wel omdat het zich afvraagt wat na deze versoepeling op ons afkomt, welke scenario’s er mogelijks volgen wanneer de scholen opnieuw starten, de bedrijven en winkels opnieuw hun deuren openen,… Zaken die we niet onder controle hebben en ons misschien wel wat angst inboezemen.
Zoals experts reeds aangegeven hebben, zullen we op een bepaald moment onze angsten opzij moeten zetten en de draad van het ‘gewone’ leven beetje bij beetje weer oppakken.
Maar hoe doe je dat nu, je angsten opzij zetten?
Goed nieuws! Daar bestaan verschillende manieren voor. Eén daarvan is je zo goed mogelijk informeren en voorbereiden.  

En net in deze voorbereiding wil SuperKrachtig Lekker een cruciale ondersteuning bieden met de lancering van onze kleurrijke, originele Powah! mondmaskers. 

Veel leuker dan vallen en opstaan, is staan en opvallen

Mondmaskers moeten niet enkel beschermen, ze mogen ook leuk zijn om te dragen. Daarom werd voor de opdruk gekozen voor de Bite Buddies van SuperKrachtig Lekker, toffe en vooral sterke groentjes voorzien van een superhelden-kostuum. Zij staan symbool voor de superkracht die gezonde voeding geeft aan onze superhelden, de superkracht die zo essentieel is in hun strijd tegen kanker.  We willen met de Bite Buddies diezelfde superkracht overzetten naar onze mondmaskers en zo een krachtige vuist blijven maken tegen kanker en tegenwoordig ook tegen corona. 

Voor wie een zachtere kleur verkiest, werd daarnaast ook een model met enkel het Powah! – logo ontworpen, een mondmasker met een stijlvolle en tegelijk krachtige boodschap.

De buddy-maskers zijn verkrijgbaar in twee formaten, voor kinderen en voor volwassenen. Het logo-masker is voorlopig enkel verkrijgbaar voor volwassenen.

Alle mondmaskers bestaan uit 2 lagen en zijn gemaakt van 100% polyester

– ademend
– mogelijkheid om filter in te schuiven als extra bescherming 
– wasbaar op 90°C
– laat geen vocht door

Liefde is … zorgen voor elkaar

Onze Powah!-maskers zijn er voor iedereen die zijn/haar omgeving wil beschermen. Want uiteindelijk is dat waar het om gaat: we willen onze geliefden beschermen en het besmettingsgevaar verkleinen. Kortom, we willen zorgen voor elkaar.

Dit is ook wat onze vechtende en meevechtende superhelden iedere dag doen. Een kankerbehandeling pleegt een regelrechte aanslag op het immuunsysteem van patiënten, waardoor zij extra vatbaar en kwetsbaar zijn. Ook in niet-coronatijden is een mondmasker dus vaak geen overbodige luxe. 

Door onze mondmaskers aan te kopen, bescherm je niet enkel je omgeving. Je steunt er ook de vechtende superhelden mee. De opbrengst van de mondmaskers gaat namelijk integraal naar extra steun-initiatieven, want  we willen gratis exemplaren voorzien voor zij die er het meeste nood aan hebben. 

SuperKrachtig Lekker wil zich buigen over het voedingsaspect en een evenwichtige eetbeleving voor kinderen die vechten tegen kanker.

In nauwe samenwerking met de Kinder Hemato-Oncologie afdelingen wensen we een invulling te geven aan alle aspecten met betrekking tot gezonde en lekkere voeding voor kinderkankerpatiënten en kinderen met een levensbedreigende ziekte waarbij voorzien wordt in handvaten rond eetbeleving. Samen wordt bekeken hoe wij de afdeling kunnen bijstaan rond de thematiek.

Niet enkel de middelen voorzien om dit mogelijk te maken ook ondersteuning bieden in de voorbereiding en uitwerking van initiatieven op maat van de afdeling en er mee voor zorgen dat dit een volwaardige plaats krijgt binnen de behandeling.

We zetten in op zowel de ziekenhuisopnames als de periodes met dagklinieken waar meevechtende gezinnen en hun superheld meer op zichzelf zijn toegewezen. Hierdoor kunnen we ondersteuning bieden doorheen de ganse behandelingsperiode.

Categorieën
Geen categorie

“De weg naar lekker en gezond eten, is lekker en gezond eten”

Samen met onze partners Vinci Facilities, Philips en delaware en onze sponsors Miele, Vandelanotte, d’Artagnan, Borgerhoff & Lamberigts, Puur Advocatuur en Delaere Decor, zetten we ons eerste superheldengala op poten. Het gala vindt plaats op 7 november 2019 om 19u in het Kursaal in Oostende.

Via de crowdfunding in de zomer van 2019 zamelden we al € 25 011 in voor de installatie van een degelijke keuken op de hemato-oncologieafdeling van het UZ Gent. De totale kost van de keuken is echter geraamd op zo’n € 50 000. We zijn er dus nog niet, en daarom organiseren we een superheldengala!

Structureel probleem

Dit prachtige project is eigenlijk nog maar een begin. Ons doel is het structurele voedingsprobleem bij onze superhelden bloot te leggen én aan te pakken. Wanneer je een gevecht van leven op dood voert, is eten geen bijkomstigheid. We merken dat iedereen het daar wel over eens is, maar voor de medische wereld ontbreekt er bewijs dat aantoont hoe belangrijk dit wel is.

Oplossingsgericht als we zijn, willen we hier dan ook op inzetten en het nodige onderzoek mogelijk maken om dit aan te tonen. De opbrengst van het superheldengala gaat dan ook integraal naar het realiseren van de keuken op de kinder-oncologieafdeling van het UZ Gent én het opstarten van wetenschappelijk onderzoek.

Rijkelijk gevulde avond

Het superheldengala zal volledig in het teken staan van kinderkankerpatiënten, de “superhelden”. Kinderhemato-oncoloog Leen Willems zal er spreken en een superheld zal er zelfs komen getuigen. Maar dat is nog niet alles. Omdat de weg naar gezond en lekker eten best gevuld is met lekker en gezond eten, mag een uitgebreid diner niet ontbreken!

Wat mag je er allemaal verwachten?

  • een champagnereceptie met fingerfood
  • een heerlijk 3-gangenmenu en dessertenbuffet
  • een live optreden van Raf Van Brussel
  • een veiling met unieke stukken van oa. Hannes D’Haese Le Compte
  • … en heel wat nieuwtjes!

Tickets kosten € 250 per persoon of € 1950 per tafel van 10. Wie er echt niet bij kan zijn, kan een steunkaart kopen (€ 75 per kaart). Inschrijven via: https://bit.ly/2IOTFoq.

Tot dan! 

Veel liefs,

Het ganse SuperKrachtig Lekker team ❤

Categorieën
Geen categorie

Waarom eten geen bijkomstigheid is

Uit het leven gegrepen…
Getuigenissen brengen onversneden de noden die er zijn als je vecht voor je leven.  Ze schetsen de realiteit die superhelden en hun gezin doormaken en geven ook zeer gericht aan wat van tel is.
Foto hierboven: Lenn net voor hij ziek werd.

Totaal onverwacht (zoals natuurlijk bij iedereen die dit tegenkomt) werden ook wij meevechtende ouder van superheld Lenn.

Lenn is een heel sportieve, vrolijke puber van net 16, volop bezig met het levente ontdekken als er
begin februari 2019 een bottumor wordt ontdekt.

Uiteraard staat onze hele wereld op zijn kop, geen sport meer, niet meer naar school, geen feestjes meer, kortom Lenn’s ontdekkingstocht in het leven wordt even op pauze gezet.

Positief als Lenn is, beginnen we aan de behandeling… We worden op de hoogte gebracht van de bijwerkingen, haaruitval, vermoeidheid, geen eetlust en alles wat we erbij moeten nemen.

Toegegeven misschien hebben we wel het minst rekening gehouden met de verminderde eetlust maar al snel wordt duidelijk dat dit misschien nog wel het grootste probleem is.

We zijn nu 6 kuren verder en Lenn kan de aangebrachte plateaus zelfs niet meer zien of ruiken, eten meebrengen van thuis wordt ook moeilijk want dat ruikt anders dan vers eten. Zijn gewicht onder controle houden is een hele opdracht.

Thuis lukt het eten wel goed en kan onze held zelfs genieten van de warme maaltijden maar helaas volgen de kuren zo snel op elkaar dat het verloren gewicht niet tussentijds kan ingehaald worden dus…
Jawel, ook wij steunen dit prachtige initiatief !!!

Daisy P.

Help ons mee een keuken schenken aan de kinder oncologie afdeling te UZ Gent

Elke bijdrage maakt mee
het verschil! Samen lukt het ons ❤

Bekijk hier onze video

Categorieën
Geen categorie

FANTASTISCH NIEUWS

SuperKrachtig Lekker vzw is er in geslaagd om de Kinder Hemato-Oncologie en Stamceltransplantatie Afdeling te UZ Gent te overtuigen dat er een keuken dient te komen op de afdeling.

Dit fantastische nieuws wilden wij je niet onthouden. Meer zelfs, nu we de afdeling hebben overtuigd willen we er voor zorgen dat deze keuken er kan komen.

Om deze fantastische verwezenlijking financieel mogelijk te maken heeft SuperKrachtig Lekker vzw een crowdfundingscampagne opgezet.

Deze crowdfunding gaat van start op aanstaande maandag 6 mei 2019 om 9u.

Help ons deze keuken schenken

We kunnen de lijdensweg niet overnemen maar wel verzachten. Maak mee de vuist tegen kinderkanker!

Je kunt helpen door:

  • Zelf een bijdrage te doen
  • Jouw vrienden en familie op de hoogte te brengen en hen te vragen ook mee te helpen
  • Op jouw werk de collega’s en het bedrijf mee te activeren

Klik hier om naar de crowdfunding door te klikken en ons mee te helpen.

Samen lukt het ons!  ❤ 

Bedankt alvast voor je hulp, steun en om dit te delen met zoveel mogelijk mensen.

Veel liefs,

Het SuperKrachtig Lekker team

Categorieën
Geen categorie

Girls on top…

Op Internationale Vrouwendag pakken wij graag uit met onze vrouwelijke Raad van Bestuur bij vzw SuperKrachtig Lekker

Op een dag waar alle meisjes en vrouwen centraal staan pakken wij graag uit met ons team. Onze Raad van Bestuur bestaat uit een vrouwelijke ploeg. Allemaal straffe madammen die zich mee inzetten om de ambities van SuperKrachtig Lekker mee te helpen verwezenlijken.

En laat duidelijk zijn dat het geen echt doel op zich was… Maar we zijn wel heel blij met het gegeven ‘een team vrouwenkracht’

Dankzij de multidisciplinariteit en achtergrond van de dames vormen we een stevige ploeg… Al zeggen we het zelf. Op Internationale vrouwendag mogen we onszelf toch even in de kijker zetten, toch?

U vraagt zich misschien af wat daar zo bijzonder aan is? Laat ons toe dit even te duiden:

De meeste Raden van Bestuur bestaan veelaal uit een exclusieve mannenploeg. Een vrouwelijke bestuurder of twee is al bij menig bedrijven en organisaties een uitzondering. Daarom dat wij best wel fier zijn! En laat duidelijk zijn dat het geen echt doel op zich was… Maar dat we wel heel blij zijn met het gegeven ‘een team vrouwenkracht’.

We durven te stellen dat onze vergaderingen efficiënt verlopen en er vlot beslissingen in samenspraak genomen worden. Dus neen… Geen oeverloze discussies of vrijblijvende gesprekken maar zeer gericht vergaderen om samen kinderkankerpatiënten en hun naasten bij te staan in hun parcours via ons initiatief SuperKrachtig Lekker. Wij willen mee het verschil maken door in te zetten op het voedingsaspect en een evenwichtige eetbeleving tijdens en na de behandeling van de superhelden en hun omgeving.

Want Superhelden hebben superkrachten nodig

Intussen al nieuwsgierig naar onze straffe madammen?! We stellen ze graag, met veel plezier, trots, en vooral dankbaarheid naar hen toe, aan u voor:

Samen met Stefanie Van Eeckhout, Liesbeth Benoit, Sandra Bekkari en Kim Milants werd de vzw een feit.

Leading lady Stefanie Van Eeckhout is een straffe mama die jonge bedrijven helpt groeien. Als financieel en organisatie architect bij Jump4More ondersteunt ze beloftevolle bedrijven naar gezonde groei. U vindt er alles over terug via: https://www.jump4more.be/

Toppertje Liesbeth Benoit, tevens een straffe mama, heeft recent het familiebedrijf Benoit Security overgenomen. Als waardegedreven onderneemster heeft ze de ambitie om het bedrijf verder te laten groeien. Zij bieden totaaloplossingen inzake veiligheid voor residenties , bedrijven tot overheden. Voor meer informatie: http://www.benoit.be

Niemand minder dan Sandra Bekkari, zelf ook straffe mama èn plusmama, zit in ons team. Uiteraard kennen de meesten van jullie haar al. Sandra is een bekende Vlaming en vooral de bedenker van de Sana methode. Als voedingsexperte heeft zij er haar levenswerk van gemaakt om iedereen aan het koken te brengen en te laten genieten van een heerlijke en gezonde levensstijl. Hier vindt u er alles over terug: https://www.nooitmeerdieten.be/

Initiatiefneemster Kim Milants, zelf meevechtende mama, ondersteunt mensen en bedrijven in beweging. Als ontwikkelingsgerichte coach en HR strateeg helpt ze mensen steviger in het leven te staan en staat ze bedrijven bij in hun groeipijnen. Meer informatie via: https://myselfgrowing.com/

Naast de stichtende leden zijn we ongelooflijk dankbaar om Estel Meyhui, Katrien Haghebaert, Ann Verduyn, Bieke Callebert en Stephanie Bastoen in onze team te hebben!

Doorwinterde en succesvolle onderneemster Estel Meyhui staat tegenwoordig mee aan het roer van de Artes groep als COO van het bedrijf. Actief in de bouwsector weet Estel zeer goed haar ‘vrouwtje’ te staan.

Creatieve duizendpoot Katrien Haghebaert, ook straffe mama, is volop bezig met de uitbouw van haar bedrijf actief in de fashionwereld. Katrien heeft ondermeer het prestigieuze merk Qudo onder haar hoede. Want vrouwen en meisjes verdienen elk een portie bling bling. Volg haar op instagram: https://www.instagram.com/haghebaertkatrien/

Ondernemende foodie Ann Verduyn heeft het ondernemerschap met de paplepel meegekregen. Deze straffe mama staat mee aan het roer van Fruy Catering samen met haar echtgenoot Xavier Fruy. Door resoluut te gaan voor kwaliteit en creativiteit maken zij van eten een feestje . Meer informatie via: https://fruy.be/

Levenslange student Bieke Callebert, ook straffe mama, heeft zich de afgelopen jaren verdiept in alles wat gezondheid betreft en volgt de laatste trends op de voet. Zij zet mee haar schouders onder Hanssens Telecom waar ze haar echtgenoot Philippe Hanssens bijstaat in de dagelijkse bedrijfsvoering. Zij zijn allround specialist in telecomtoepassingen. Hier vindt u er alles over terug: https://www.hanssenstelecom.be

Schooldirectrice Stephanie Bastoen staat aan het roer van de Rodenburgschool te Marke. Samen met haar topteam zet zij zich met hart en ziel in om de rodenburgkids te onderwijzen en opvoeden in hun totale ontwikkeling. Een echte aanrader, meer informatie via: http://www.rodenburgschool.be

Categorieën
Geen categorie

Uit het leven gegrepen

Omdat getuigenissen zoveel blootleggen delen wij deze graag met jullie. Enkel deze waarvoor we toestemming hebben, zullen gepost worden.

Wauw, wat een super initiatief!!!!

12 jaar geleden waren wij ook meevechtende ouders. Bij ons dochtertje werd op 6 maand oude , beter gezegd, jonge leeftijd leukemie vastgesteld. Ondertussen is een sterke meid van 12 jaar.

Maar ook wij struggelden daar met de voeding. Op zo’n jonge leeftijd beginnen ze pas met smaken te ontdekken en dan die chemo die hun smakenpallet om zeep helpt… Ik zie ons nog staan met onze beaba stoomkoker in het keukentje van de toenmalige 3K6… Ik vind het echt een super goed initiatief en als ik maar ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag. Al is het alleen eens luisteren,… Veel succes op alle vlak en er brandt steeds een kaarsje voor al die kinderen én hun ouders, broers en zussen.
Debbie

Deze getuigenissen helpen ons enorm! Elk verhaal en beleving is uniek en sterkt ons in onze prille bestaansreden. We vinden het dan ook super mooi dat Debbie haar hulp aanreikt. We kunnen alle hulp gebruiken en zijn volop bezig om vanuit onze gesloten groep voor meevechtende ouders ( lees de Mama’s en Papa’s van Superhelden ) om hen met elkaar in verbinding te brengen. Zodat er inzichten vanuit de praktijk rond voeding en eetbeleving tot bij de juiste mensen komen.

klik op de afbeelding voor de besloten facebookgroep

Heb je interesse in deze groep klik dan op bovenstaande afbeelding of op volgende link:

https://www.facebook.com/groups/208008340043385/?ref=pages_profile_groups_tab&source_id=2203826496551795

Heb je zelf een eigen parcours achter de rug of ben je nog bezig? Deel gerust jouw verhaal met ons.

Samen maken we een vuist tegen kinderkanker door de superhelden bij te staan in hun gevecht!